وصفة كفتة الأرز المصرية من نكهة عربيه
ومتل العادة موعدنا مع نكهة عربية ببداية كل شهر
كفتة الارز المصرية
اترددت كتير في اختيار استضافتي لجروب نكهة عربية و تكون بتمثل مطبخنا المصري بجدارة و بعد حيرة و تفكير اخترت اكتر وصفة كل ركن من اركان بيوتنا بيحكي حكاية معاها ... مبدئيا كفتة الارز مرتبطة عندنا بالافراح و المناسبات السعيدة لعدة اسباب منها انها شهية و مميزة نتيجة الاضافات اللي بنضيفها للحم و الارز اللي بياخد قوامها لبعد تاني مختلف عن اي كفتة تانية و لسبب اقتصادي ان الكمية بتتضاعف جدا و الاهم انها يمكن عملها و تخزينها قبل بفترة من غير ما تفسد كل دي اسباب وراء اختياري لها ... و انا بعملها شوفت ماما رحمة الله عليها و هي بتقليها و انا و اخواتي رايحين جايين ناخد اصابع الكفتة المحمرة المقرمشة و ناكلها و هي ساخنة و هي تفضل تنادي علينا و تقول مش هلاقي حاجة احطها في الصلصة و في الاخر استسلمت للامر الواقع و بقت تحضر كمية كبيرة منها لاننا عمرنا ما بطلنا ناكلها و هي بتتحمر المشهد دة موجود في كل بيت مصري من ايام اجدادنا و حتى وقتنا هذا ما زلنا كبار و صغار بنتسابق ناكلها و هي بتتحمر و ما زلنا بنضاعف الكمية في كل مرة و ما زلنا عمرنا مش بنشبع منها و من جمالها اتمنى استضافتي المصرية البسيطة تعجبكم و تبني في بيوتكم حكايات و ذكريات جميلة زي اللي في قلوبنا
المقادير ً
نصف كيلو لحم مفروم احمر بدون دهون
ربع كيلو ارز مصري
بصلة متوسطة مفرومة ناعم
5 فصوص توم
كوب خضرة مشكلة ( شبت و بقدونس و كزبرة ) ملعقتين كبار نعناع ناشف فلفل حامي حسب الرغبة
التوابل ( ملح / فلفل / حبهان و لاورا )
للصلصة : عصير طماطم فريش زيت نباتي
الطريقة : _ ننقع الارز في الماء لمدة ساعة حتى يصبح لونها ابيض شاهق
- نصفي الارز تماما من اي سوائل و نفرده على فوطة حتى يجف تماما - في مطحنة التوابل نطحن الارز حتى يصبح بودرة خشنة و ليست ناعمة
- نغسل الخضرة و نجففها تماما من اي سوائل - نأخذ الاوراق فقط من الخضرة لان الساق ممكن تخلي الكفتة تفرط - نفرم البصلة و نخلط كل المقادير مع بعضها كويس جدا - في مفرمة اللحم او الفود بروسيسور نفرم الخليط ناعم جدا جدا جدا - انا فرمتها 3 مرات و خلي المفرمة ترتاح نصف ساعة بعد كل مرة
- المهم نوصل لمرحلة انها تبقى لونها اخضر و ناعمة جدا و بتلزق - ناخد الكفتة نغطيها بنايلون و ندخلها التلاجة ساعة - عند التشكيل ندهن ايدينا بزيت و نشكلها اصابع
- نحمرها في زيت غزير حتى يصبح لونها غامق و هي مقرمشة
- نجهز الصلصة نضع بعض زيت نباتي بسيط في حلة على النار و نضع عليه عصير الطماطم الفريش و نتركه على نار هادية حتة يسمك قوامه - نتبل الصلصة بالملح و الفلفل فقط - ننزل باصابع الكفتة على الصلصة و نتركها على نار هادية تتشرب من الصلصة
- نطفى النار اما نلاقي الكفتة اصبحت طرية من الخارج و تشربت الصلصة نقدمها مع ارز بشعرية و سلطة بلدي و الف هنا على قلوبكم يارب
ملاحظات مهمة جدا : - نسبة الارز للحم مهمة جدا لو قللتي نسبة الارز ممكن تفك منك
- اللحم احمر بدون دهون نهائي
- برجاء الالتزام بالمقادير للوصول لافضل نتيجة -مهم جدا طحن الارز جيدا حتى لا تنفش الكفتة في الصلصة و يتضاعف حجمها
- استخدام ارز مصري لان نسبة النشا به عالية - يمكن عمل الصلصة بالسمن البلدي بدلا عن الزيت
- يمكن تشويح توم مفروم للصلصة -لكفتة الارز عدة طرق تبعا لاختلاف المحافظات فكل محافظة لها طريقة لكن انا عملت الوصفة الاساسية الثابتة حفاظا على الوصفة الاصلية - يمكن وضع مكعبات بطاطس صغيرة في الصلصة في مرحلة وضع الكفتة في الصلصة - في الغالب بنعملها بلحم جمل مفروم لانه له مضغة خاصة في الاكل لكن تسهيلا يمكن عملها باللحم البقري #كفتة_الارز_المصرية #وصفات_مصرية#نكهة_عربية #egyptian_rice_kofta #egyption_recepies #nanahut's_recepies
تعليقات
إرسال تعليق