وصفة مارينا اللحم بخبز الأريبيان ماك - Marina meat with Arabian bread
This Recipe is available in English
وصفة مارينا اللحم بخبز الأريبيان ماك من " مطبخ عائشة الصغير " :
المقادير:
نصف كيلو لحمة مفرومة ناعمة
بصلة صغير مفرومة ناعم
٣ بندورة مفرومة ناعم
١ حبة كبيرة فليفلة مفرومة ناعم
٢ سن ثوم مهروس
بهارات { ملح - فلفل - بهارات مشكلة - هيل ناعم - بابريكا }
لعجينة الآرابيان ماك :
٢ ونصف كوب طحين
ربع كوب زيت مازولا
١ ملعقة كبيرة بيكينغ باودر
١ ملعقة كبيرة خميرة فورية
٣ ملعقة كبيرة حليب بودرة مجفف
رشة ملح
رشة سكر
للعجن كوب ماء دافئ او حليب دافئ
الطريقة:
نخلط في وعاء اللحمة المفرومة مع الفليفلة و البندورة و البصلة و الثوم و البهارات
نجعن المكونات جميعها بقليل من الماء (رشة)
نعجن مكونات عجينة الآرابيان و نترك العجينة لترتاح مدة عشر دقائق
نرق العجينة باستخدام الشوبك الخشبي على شكل رغائف خبز مدورة و نأخذ حوالي ملعقتين كبيرتين من حشوة اللحم و بنمدها فوق الرغيف المرقوق (طبعا كمية الحشوة تعتمد على حجم الرغيف ) ونطبق الرغيف على بعضه لنحصل على شكل نصف دائري
نحمي على نار متوسطة مقلاة تيفال و نضع المارينا ( الرغيف المحشو باللحم ) في المقلاة و ندهن اطراف المارينا بالزيت او الزبدة باستخدام فرشاة .. مع التقليب المستمر بين الجوانب الى حين استواء اللحم مم الداخل مع العجين من الخارج
توضع في طبق التقديم و تقطع و تقدم ساخنة مع اللبن
Marina meat with Arabian bread from Aicha's Mini Kitchen :
Minced Meat 1/2 Kg
1 small onion chopped to small pieces
3 Tomato chopped to small pieces
1 Big paprika chopped to small pieces
2 Garlic mashed
Spices (salt - black paper - paprika - Cardamom) and if you like to put your special spices that would be great :)
For the Arabian bread paste :
1/2 2 Cup of flour
1/4 Cup of Sunflower oil
Baking powder 1 tbsp
Yeast 1 tbsp
Dry powder milk 3 tbsp
Salt 1/2 tbsp
Sugar 1/2 tbsp
and for knead : warm water 1 cup or warm milk 1 cup
The way to cook it :
In a vessel we mix the meat with paprika , tomato , onion , garlic and spices , we knead all of them to gather with some water .
We knead all of the paste component to gather then we leave the paste to rest for 10 minutes .
We roll the paste with the rolling pin until we have it like a loaf of bread shape , then we take 2 tbsp from the meat and vegetables paste and we put it just of one side of the Arabian loaf of bread and then we put the other empty side on the first one like a cover to get in the end half circle shape like a pie.
On a high temperature we put a pan on the cooking field then we put the Marina in the pan and with a food brush we cover the Marina with a layer of oil or butter on the both side , and from time to time we must flip the Marina over until the meat is cooked well .
Finally, we put the Marina in the plate and cut it into pieces and served with yogurt .
The way to cook it :
In a vessel we mix the meat with paprika , tomato , onion , garlic and spices , we knead all of them to gather with some water .
We knead all of the paste component to gather then we leave the paste to rest for 10 minutes .
We roll the paste with the rolling pin until we have it like a loaf of bread shape , then we take 2 tbsp from the meat and vegetables paste and we put it just of one side of the Arabian loaf of bread and then we put the other empty side on the first one like a cover to get in the end half circle shape like a pie.
On a high temperature we put a pan on the cooking field then we put the Marina in the pan and with a food brush we cover the Marina with a layer of oil or butter on the both side , and from time to time we must flip the Marina over until the meat is cooked well .
Finally, we put the Marina in the plate and cut it into pieces and served with yogurt .
تعليقات
إرسال تعليق